srpskiSr

Odaberite jezik

AKCIJA HEMOMONTA, HEMOFARM FONDACIJE I GLAVNOG GRADA ZA ZELENIJU PODGORICU

AKCIJA HEMOMONTA, HEMOFARM FONDACIJE I GLAVNOG GRADA ZA ZELENIJU PODGORICU

Podgorički park Ćemovsko polje bogatiji je za 100 novih sadnica drveća, u sklopu akcije koju su organizovali Hemomont, Hemofarm Fondacija i grad Podgorica. Posađene su vrste koje uspevaju na ovom području - javor, jasen, brusenecija, čempres, ligustrum i bagrem, čime je nastavljena akcija koja je počela prošle godine.

Prve sadnice su zasadili generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger, gradonačelnik Slavoljub Stijepović, ministar zdravlja Kenan Hrapović i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović. Osim njih, akciji se tradicionalno pridružilo 50 zaposlenih kompanije Hemomont, koji su sa svojom decom učestvovali u sadnji, kao i glumica Dubravka Drakić.

Generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger ukazao je na potrebu o podizanju svesti o očuvanju životne sredine. „Današnja akcija ozelenjavanja Ćemovskog polja nastavak je obeležavanja Dana naše planete i nastavak prošlogodišnje akcije, u kojoj smo takođe posadili 100 stabala. Naša odgovornost počinje brigom o svojoj okolini. Danas je dobar dan da menjamo svet i zato hajde da počnemo“, poručio je Seeliger.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović zahvalio je Hemomontu i Hemofarm Fondaciji na još jednoj donaciji i posvećenosti ozelenjavanju Podgorice. „Kao ekološka država, u obavezi smo da čuvamo životnu sredinu i vodimo brigu o njoj, jer tako vodimo računa o budućnosti. U prethodnom periodu, stvorili smo 35 hektara novih zelenih površina i posadili, sa današnjom akcijom, preko 1.600 stabala u poslednje dve godine“, naveo je Stijepović.

Akciju je podržalo i Ministarstvo zdravlja, čija je jedna od važnih strategija promovisanje zdravih stilova života. Ministar zdravlja Kenan Hrapović pozvao je da se ovakvi projekti razvijaju i u drugim gradovima. „Stručnjaci kažu da je dovoljno 20-ak minuta provesti u prirodi da se pripremimo za naše dnevne obaveze i aktivnosti i stoga mislim da je potrebno još ovakvih inicijativa“.

Prisutnima se obratio i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, koji je kazao da Podgorica ima ogromno bogatstvo na zelenim obodima grada i apelovao na građane da pomognu vrednim ljudima iz preduzeća Zelenilo, koji ulažu velike napore da grad održe zelenim.

Hemomont je značajan deo Hemofarma i STADA Grupe, značajan investitor i poslodavac u Crnoj Gori, ali i kompanija koja nije fokusirana isključivo na poslovne rezultate, nego i na očuvanje okoline. Ekološku opredeljenost dodatno potvrđujemo u svim segmentima proizvodnje, pakovanja i isporuke jekova, ali i intenzivnim radom na zahtevnom projektu izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda“, kazala je izvršna direktorica kompanije Hemomont Snežana Perović, koja se posebno zahvalila radnicima Zelenila koji su i ove godine pomogli da se dodaju nove zelene boje Podgorici.

Prema procenama, dva stabla prosečne visine za godinu obezbeđuju dovoljno kiseonika za četvoročlanu porodicu. Kroz dve akcije Hemomonta, Hemofarm Fondacije i glavnog grada, Ćemovsko polje je obogaćeno sa ukupno 200 stabala i sada postaje nova zelena oaza u Podgorici.

Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Više od 100 zaposlenih u Hemofarmu dobrovoljno dalo krv

Usled velike nestašice krvi u Srbiji, kompanija Hemofarm odazvala se pozivu Instituta za transfuziju krvi Srbije i zajedno sa Hemofarm fondacijom, 24. avgusta, organizovala je akciju dobrovoljnog ...

Saznajte više

Radnici Hemofarma prikupili dve tone pomoći za roditeljske kuće NURDOR-a

Zaposleni u kompaniji Hemofarm, u okviru humanitarne akcije koju je Hemofarm fondacija realizovala tokom jula, prikupili su više od dve tone pomoći u vidu konzervirane hrane i higijenskih sredstava ...

Saznajte više

Karavan “Ne budi crven kao rak" stigao do Zlatibora

Manifestacija “Ne budi crven kao rak” održana je 27. jula u Dino parku na Zlatiboru za brojne mališane i njihove roditelje, sa ciljem podizanja svesti o štetnom uticaju sunčevog zračenja.

Saznajte više