srpskiSr

Odaberite jezik

“Najvažniji poziv u životu” na KROKODIL festivalu

“Najvažniji poziv u životu” na KROKODIL festivalu

Hemofarm Fondacija predstavila je publici devetog festivala KROKODIL projekat o doniranju i transplantaciji organa “Najvažniji poziv u životu”, koji sprovodi već drugu godinu.

Svi učesnici i posetioci festivala bili su u mogućnosti da na štandu Hemofarm Fondacije sa predstavnicima Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja Republike Srbije i fondacije detaljnije razgovaraju o ovoj temi i potpišu donorske kartice.

U okviru KROKODIL festivala, publika je bila u mogućnosti da sluša odlomke iz knjige “Tijelo njenog tijela” Slavenke Drakulić o njenom iskustvu transplantacije organa i da pogleda
inserte iz dokumentarnog filma “Slavenka ili o boli hrvatskog dokumentariste Petra Krelje.”
Deveto izdanje festivala KROKODIL pod nazivom PRIPITOMITI TAMU ugostilo je neka od najvećih imena jugoslovenske kinematografije Lordana Zafranovića, Želimira Žilnika i Srđana Karanovića i obradilo najaktuelnije društveno-političke teme iz perspektive umetnosti i kulture.

Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Ne budi crven kao rak

Manifestacija “Ne budi crven kao rak” održana je 19. jula u novosadskom Dino parku sa ciljem podizanja svesti o štetnom uticaju sunčevog zračenja, uz besplatan ulaz za sve zainteresovane mališane i ...

Saznajte više

Mališani se provodili u Dino parku i učili o važnosti zaštite kože od sunca

Hemofarm fondacija inicirala je i realizovala edukativnu kampanju za podizanje svesti o štetnom sunčevom zračenju u saradnji sa udruženjem „Naša ASKA“ i JP „Beogradska tvrđava.

Saznajte više

Mentorski program Hemofarm Fondacije

Ne dozvolite da vas društveni konteksti sprečavaju da budete humani, date svoj doprinos i učestvujete u promeni

Saznajte više