srpskiSr

Odaberite jezik

Radnici Hemofarma prikupili dve tone pomoći za roditeljske kuće NURDOR-a

Radnici Hemofarma prikupili dve tone pomoći za roditeljske kuće NURDOR-a

Zaposleni u kompaniji Hemofarm, u okviru humanitarne akcije koju je Hemofarm fondacija realizovala tokom jula, prikupili su više od dve tone pomoći u vidu konzervirane hrane i higijenskih sredstava za roditeljske kuće koje je osnovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Radnici Hemofarma zaposleni u Vršcu, Šapcu, Beogradu, Starim Banovcima, Dubovcu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, u periodu od 11. do 31. jula prikupljali su hranu, sredstva za dezinfekciju prostora i ličnu higijenu i na taj način obezbedili značajnu pomoć za roditeljske kuće u kojima NURDOR pruža ne samo besplatan smeštaj, već i savetodavne, terapijske i socijalno edukativne usluge malim pacijentima i njihovim porodicama. Ovom donacijom Hemofarma obezbeđeno je, na primer, dovoljno sredstava za održavanje higijene roditeljskih kuća za celu godinu.

Kompanija Hemofarm zahvaljuje se zaposlenima na humanosti koju pokazuju svakom prilikom i bez zadrške. „Ponosni smo na zaposlene u Hemofarmu koji rado učestvuju u akcijama pomoći široj društvenoj zajednici, u praksi dokazujući da dele misiju kompaniju u kojoj rade, a to je briga o zdravlju ljudi. Za 24 godine postojanja fondacije sproveli smo 1850 akcija, a posebno se ponosimo onim aktivnostima u koje su bili uključeni naši zaposleni, poput akcija dobrovoljnog davanja krvi, prikupljanja pomoći za zaposlene na poplavljenom području, ali i za izbegla lica sa Bliskog istoka, učešća u akciji „Čep za hendikep“ Udruženja paraplegičara Južnog Banata, kao i brojnih drugih aktivnosti koje smo realizovali u okviru naše nacionalne kampanje “Svim srcem”. U istom duhu nastavljamo dalje, svesni da je naša podrška zajednici primer i poziv drugima da se uključe i daju svoj doprinos tamo gde je najpotrebnije“, ističe Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije.

Hemofarm fondacija inicirala je akciju pomoći za roditeljske kuće imajući u vidu neumoljivu statistiku: svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno dete premine od raka. Kako obolela deca koja terapiju primaju ambulantno nemaju obezbeđen stacionirani smeštaj, kao jedno od najboljih rešenja za njihov smeštaj pokazale su se upravo roditeljske kuće. NURDOR ima pet takvih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čije redovno funkcionisanje u velikoj meri zavisi od podrške donatorske zajednice.

Podršku zajednici SVIM SRCEM nastavljamo kroz narednu aktivnost koju zakazujemo već za 24. avgust kada će u organizaciji Hemofarm fondacije i u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biti realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u Beogradu, Šapcu i Vršcu.

Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Svečano uručene nagrade agencije Brodoto

Kampanja „Najvažniji poziv u životu“ Hemofarm fondacije proglašena je za najbolju neprofitnu društveno korisnu kampanju u 2017. na konkursu koji u Srbiji prvi put organizuje agencija Brodoto...

Saznajte više

Značajna donacija Prihvatilištu u Kumodraškoj

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, koje trenutno radi i preko predviđenog kapaciteta, dobilo je 1230 kg sredstava za ličnu higijenu i čišćenje prostorija...

Saznajte više

Svečano uručene stipendije Hemofarm fondacije

Hemofarm fondacija uručila je ugovore o stipendiranju najboljim studentima državnih fakulteta i na događaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od poslednje generacije stipendista...

Saznajte više