srpskiSr

Odaberite jezik

Radnici Hemofarma prikupili dve tone pomoći za roditeljske kuće NURDOR-a

Radnici Hemofarma prikupili dve tone pomoći za roditeljske kuće NURDOR-a

Zaposleni u kompaniji Hemofarm, u okviru humanitarne akcije koju je Hemofarm fondacija realizovala tokom jula, prikupili su više od dve tone pomoći u vidu konzervirane hrane i higijenskih sredstava za roditeljske kuće koje je osnovalo Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Radnici Hemofarma zaposleni u Vršcu, Šapcu, Beogradu, Starim Banovcima, Dubovcu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu, u periodu od 11. do 31. jula prikupljali su hranu, sredstva za dezinfekciju prostora i ličnu higijenu i na taj način obezbedili značajnu pomoć za roditeljske kuće u kojima NURDOR pruža ne samo besplatan smeštaj, već i savetodavne, terapijske i socijalno edukativne usluge malim pacijentima i njihovim porodicama. Ovom donacijom Hemofarma obezbeđeno je, na primer, dovoljno sredstava za održavanje higijene roditeljskih kuća za celu godinu.

Kompanija Hemofarm zahvaljuje se zaposlenima na humanosti koju pokazuju svakom prilikom i bez zadrške. „Ponosni smo na zaposlene u Hemofarmu koji rado učestvuju u akcijama pomoći široj društvenoj zajednici, u praksi dokazujući da dele misiju kompaniju u kojoj rade, a to je briga o zdravlju ljudi. Za 24 godine postojanja fondacije sproveli smo 1850 akcija, a posebno se ponosimo onim aktivnostima u koje su bili uključeni naši zaposleni, poput akcija dobrovoljnog davanja krvi, prikupljanja pomoći za zaposlene na poplavljenom području, ali i za izbegla lica sa Bliskog istoka, učešća u akciji „Čep za hendikep“ Udruženja paraplegičara Južnog Banata, kao i brojnih drugih aktivnosti koje smo realizovali u okviru naše nacionalne kampanje “Svim srcem”. U istom duhu nastavljamo dalje, svesni da je naša podrška zajednici primer i poziv drugima da se uključe i daju svoj doprinos tamo gde je najpotrebnije“, ističe Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije.

Hemofarm fondacija inicirala je akciju pomoći za roditeljske kuće imajući u vidu neumoljivu statistiku: svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno dete premine od raka. Kako obolela deca koja terapiju primaju ambulantno nemaju obezbeđen stacionirani smeštaj, kao jedno od najboljih rešenja za njihov smeštaj pokazale su se upravo roditeljske kuće. NURDOR ima pet takvih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, čije redovno funkcionisanje u velikoj meri zavisi od podrške donatorske zajednice.

Podršku zajednici SVIM SRCEM nastavljamo kroz narednu aktivnost koju zakazujemo već za 24. avgust kada će u organizaciji Hemofarm fondacije i u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije biti realizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u Beogradu, Šapcu i Vršcu.

Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Hemofarm i grad Šabac u akciji ozelenjavanja Sava parka

Zaposleni u Hemofarmu i Hemofarm Fondaciji zajedno sa šabačkim učenicima i glumcima serije „Senke nad Balkanom“ posadili su 100 stabala drveća u ekološkoj akciji „Novembar, mesec drveća“ na prostoru ...

Saznajte više

Nagrada KAKTUS za kampanju "Najvažniji poziv u životu"

Fondacija Hemofarm i agencija Saatchi & Saatchi osvojili su nagradu u kategoriji Pojedinačni radovi - BTL za kampanju “Najvažniji poziv u životu” na Festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS.

Saznajte više

Studijska poseta proizvodnji, hemijskoj i mikrobiološkoj laboratoriji u Vršcu

Stipendisti i učesnici prvog ciklusa Mentorskog programa Hemofarm fondacije organizovano su posetili pogon proizvodnje, hemijsku i mikrobiološku laboratoriju Hemofarma AD u Vršcu.

Saznajte više