srpskiSr

Odaberite jezik

Više od 100 zaposlenih u Hemofarmu dobrovoljno dalo krv

Više od 100 zaposlenih u Hemofarmu dobrovoljno dalo krv

Usled velike nestašice krvi u Srbiji, kompanija Hemofarm odazvala se pozivu Instituta za transfuziju krvi Srbije i zajedno sa Hemofarm fondacijom, 24. avgusta, organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je učestvovalo više od 100 zaposlenih.

Akcija davanja krvi organizovana je istovremeno na tri lokacije (u Vršcu, Šapcu i Beogradu), u gradovima u kojima Hemofarm posluje. Ovim povodom generalni direktor kompanije Hemofarm Ronald Zeliger zahvalio se zaposlenima na pokazanoj humanosti: „Ponosan sam na činjenicu da radim u kompaniji čiji zaposleni iznova dokazuju koliki su ljudi. Krv je jedna od retkih stvari koju ne možemo proizvesti u laboratoriji ili fabričkom postrojenju. Njen izvor uvek mora biti čovek, te je doniranje krvi jedan od najvećih doprinosa pojedinca društvu i zajednici u kojoj živi. SVIM SRCEM se zahvaljujem zaposlenima u Hemofarmu na učešću u ovoj akciji i pozivam ih da svakom prilikom postavljamo nove rekorde u humanosti“.

Radnici Hemofarma godinama unazad aktivni su davaoci krvi i redovno se odazivaju pozivima Instituta za transfuziju krvi, posebno u kriznim situacijama poput zimskih i letnjih perioda kada su česte nestašice krvi. Ovo je drugi put ove godine da Hemofarm fondacija, u okviru kampanje SVIM SRCEM, organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi zaposlenih u ovoj kompaniji.

Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Radnici Hemofarma prikupili dve tone pomoći za roditeljske kuće NURDOR-a

Zaposleni u kompaniji Hemofarm, u okviru humanitarne akcije koju je Hemofarm fondacija realizovala tokom jula, prikupili su više od dve tone pomoći u vidu konzervirane hrane i higijenskih sredstava ...

Saznajte više

Karavan “Ne budi crven kao rak" stigao do Zlatibora

Manifestacija “Ne budi crven kao rak” održana je 27. jula u Dino parku na Zlatiboru za brojne mališane i njihove roditelje, sa ciljem podizanja svesti o štetnom uticaju sunčevog zračenja.

Saznajte više

Ne budi crven kao rak

Manifestacija “Ne budi crven kao rak” održana je 19. jula u novosadskom Dino parku sa ciljem podizanja svesti o štetnom uticaju sunčevog zračenja, uz besplatan ulaz za sve zainteresovane mališane i ...

Saznajte više