srpskiSr

Odaberite jezik

Kako do prvog posla?

Kako do prvog posla?

U okviru Mentorskog programa Hemofarm fondacije održano je otvoreno predavanje na temu „Kako do prvog posla?“ Tema je obrađena sa aspekta internacionalnog i domaćeg tržišta rada. O načinima adekvatne pripreme za predstavljanje poslodavcu, o tome kakva je praksa i proces zapošljavanja na inostranom tržištu rada, stipendistima Hemofarm fondacije govorila je Noha Elbadawy, ekspert u oblasti komunikacija. Proces regrutacije i zapošljavanja u kompaniji Hemofarm, predstavila je Ivana Sudar, HR business partner.

Šta su sve elementi dobro napisanog CV-ja, kako ga osmisliti i napisati, koje osobine i veštine istaći u CV-ju, bile su teme prvog dela predavanja tokom kojeg je Noha Elbadawy stipendistima ukazala na važnost dobro postavljene strukture jednog CV-ja. Kroz kratku radionicu stipendisti su bili u prilici da analiziraju primer CV-ja i na taj način primene sve preporuke koje su tokom predavanja dobili. Prvi deo predavanja završen je korisnim informacijama i savetima o pisanju pratećeg pisma, sa napomenom da ono mora sadržati informacije koje smo plasirali u CV-ju ali i da mora imati lični ton.

Ono što je najviše interesovalo studente jeste kako se predstaviti poslodavcu i dobiti posao bez prethodnog radnog iskustva.

Kako izgleda proces od trenutka kada se za posao aplicira do dolaska na intervju i odabir kandidata, bile su teme o kojima je stipendistima Hemofarm fondacije govorila Ivana Sudar, HR business partner Hemofarm AD. I sama angažovana na regrutaciji kadrova u kompaniji, Ivana je stipendistima govorila o tome kako izgleda intervju za posao, šta se od kandidata na intervjuu očekuje, kakva pitanja i situacije mogu da ih očekuju.

Na pitanje stipendista kako savladati tremu pri izlasku na intervju za posao, predavači su ilustrujući primerima iz svog ličnog iskustva ukazali na to da je važno što više se prijavljivati za posao, izlaziti na intervjue i tako sticati samopouzdanje za uspešno predstavljanje poslodavcu.

Naredno otvoreno predavanje u okviru Mentorskog programa Hemofarm fondacije očekuje se krajem oktobra kada će na temu “Funkcionalna medicina u kliničkoj praksi” govoriti dr sci. Milka Popović.


Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

VEĆI BROJ DONORA U SRBIJI, ČEKA SE USVAJANJE ZAKONA

2017. godina ostaće ubeležena kao godina u kojoj je Srbija zabeležila najveći pomak u transplantaciji organa...

Saznajte više

Mentorski program Hemofarm fondacije

„Kako do prvog posla?“ bila je tema drugog semestra prvog ciklusa Mentorskog programa Hemofarm fondacije.

Saznajte više

Više od 100 zaposlenih u Hemofarmu dobrovoljno dalo krv

Usled velike nestašice krvi u Srbiji, kompanija Hemofarm odazvala se pozivu Instituta za transfuziju krvi Srbije i zajedno sa Hemofarm fondacijom, 24. avgusta, organizovala je akciju dobrovoljnog ...

Saznajte više