srpskiSr

Odaberite jezik

Kako do prvog posla?

Kako do prvog posla?

U okviru Mentorskog programa Hemofarm fondacije održano je otvoreno predavanje na temu „Kako do prvog posla?“ Tema je obrađena sa aspekta internacionalnog i domaćeg tržišta rada. O načinima adekvatne pripreme za predstavljanje poslodavcu, o tome kakva je praksa i proces zapošljavanja na inostranom tržištu rada, stipendistima Hemofarm fondacije govorila je Noha Elbadawy, ekspert u oblasti komunikacija. Proces regrutacije i zapošljavanja u kompaniji Hemofarm, predstavila je Ivana Sudar, HR business partner.

Šta su sve elementi dobro napisanog CV-ja, kako ga osmisliti i napisati, koje osobine i veštine istaći u CV-ju, bile su teme prvog dela predavanja tokom kojeg je Noha Elbadawy stipendistima ukazala na važnost dobro postavljene strukture jednog CV-ja. Kroz kratku radionicu stipendisti su bili u prilici da analiziraju primer CV-ja i na taj način primene sve preporuke koje su tokom predavanja dobili. Prvi deo predavanja završen je korisnim informacijama i savetima o pisanju pratećeg pisma, sa napomenom da ono mora sadržati informacije koje smo plasirali u CV-ju ali i da mora imati lični ton.

Ono što je najviše interesovalo studente jeste kako se predstaviti poslodavcu i dobiti posao bez prethodnog radnog iskustva.

Kako izgleda proces od trenutka kada se za posao aplicira do dolaska na intervju i odabir kandidata, bile su teme o kojima je stipendistima Hemofarm fondacije govorila Ivana Sudar, HR business partner Hemofarm AD. I sama angažovana na regrutaciji kadrova u kompaniji, Ivana je stipendistima govorila o tome kako izgleda intervju za posao, šta se od kandidata na intervjuu očekuje, kakva pitanja i situacije mogu da ih očekuju.

Na pitanje stipendista kako savladati tremu pri izlasku na intervju za posao, predavači su ilustrujući primerima iz svog ličnog iskustva ukazali na to da je važno što više se prijavljivati za posao, izlaziti na intervjue i tako sticati samopouzdanje za uspešno predstavljanje poslodavcu.

Naredno otvoreno predavanje u okviru Mentorskog programa Hemofarm fondacije očekuje se krajem oktobra kada će na temu “Funkcionalna medicina u kliničkoj praksi” govoriti dr sci. Milka Popović.


Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Svečano uručene nagrade agencije Brodoto

Kampanja „Najvažniji poziv u životu“ Hemofarm fondacije proglašena je za najbolju neprofitnu društveno korisnu kampanju u 2017. na konkursu koji u Srbiji prvi put organizuje agencija Brodoto...

Saznajte više

Značajna donacija Prihvatilištu u Kumodraškoj

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, koje trenutno radi i preko predviđenog kapaciteta, dobilo je 1230 kg sredstava za ličnu higijenu i čišćenje prostorija...

Saznajte više

Svečano uručene stipendije Hemofarm fondacije

Hemofarm fondacija uručila je ugovore o stipendiranju najboljim studentima državnih fakulteta i na događaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od poslednje generacije stipendista...

Saznajte više