srpskiSr

Odaberite jezik

Hemofarm i grad Šabac u akciji ozelenjavanja Sava parka

Hemofarm i grad Šabac u akciji ozelenjavanja Sava parka

Zaposleni u Hemofarmu i Hemofarm Fondaciji zajedno sa šabačkim učenicima i glumcima serije „Senke nad Balkanom“ posadili su 100 stabala drveća u ekološkoj akciji „Novembar, mesec drveća“ na prostoru Starog grada, a budućeg Sava parka u Šapcu. Ova akcija je rezultat inicijative lokalne samouprave, a ove godine podršku je pružila i ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini.

Pune dve godine Šabac sprovodi akciju u okviru koje novembar predstavlja mesec ekologije sa ciljem unapređenja ekoloških standarda u gradu koji ima 4m² zelenila po glavi stanovnika, skoro šest puta manje od evropskog proseka. Zelenoj akciji pridružili su se glumci serije “Senke nad Balkanom“ Marija Bergam, Andrija Kuzmanović, Iva Kevra i Milica Gojković, kao i učenici Osnovne škole „Nata Jeličić“.

„Hemofarm živi i diše vazduh ovog grada. Mi smo kompanija koja posluje u ovom gradu i zapošljava žitelje ovog grada. Nama je stalo da Šabac bude zdrava eko-sredina koja svojim građanima obezbeđuje kvalitetne uslove za život. Kao poslodavac mi smo učinili sve da ova kompanija radi po najsavremenijim standardima, koristeći modernu tehnologiju i ne ugrožavajući životnu sredinu ovog grada. Slobodno mogu reći da kad je reč o poslovnom kompleksu Hemofarma u Šapcu, on predstavlja vazdušnu banju u punom smislu te reči: naše postrojenje za prečišćavanje voda je kompletno završeno i odlično funkcioniše, pogoni su energetski efikasni, rad kotlarnice je na najvišem nivou“, rekao je tokom akcije sadnje drveća Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je veoma ponosan na činjenicu da je mesec novembar u Šapcu postao mesec drveća. “Od početka akcije grad je postao bogatiji za 2000 sadnica, verujemo da ćemo krajem ovog meseca kada sumiramo rezultate imati i veći broj sadnica koje će stvoriti nova pluća Šapca za generacije koje dolaze. Našu ekološki orjentisanu svest najbolje predstavlja projekat “Savapark”, kojim će Šabac dobiti zeleni pojas uz reku sa rekreativnim i kulturnim sadržajima na površini od 300 hektara”.

Glumac Andrija Kuzmanović je rekao da mu je uvek drago kad ima mogućnost da podrži pozitivne akcije koje pokreću i inspirišu ljude na promenu. „Ni loš dan, kiša i hladnoća koje su nas danas okružile, ne treba da nas ometaju u činjenju dobrih dela“.

Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Svečano uručene nagrade agencije Brodoto

Kampanja „Najvažniji poziv u životu“ Hemofarm fondacije proglašena je za najbolju neprofitnu društveno korisnu kampanju u 2017. na konkursu koji u Srbiji prvi put organizuje agencija Brodoto...

Saznajte više

Značajna donacija Prihvatilištu u Kumodraškoj

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, koje trenutno radi i preko predviđenog kapaciteta, dobilo je 1230 kg sredstava za ličnu higijenu i čišćenje prostorija...

Saznajte više

Svečano uručene stipendije Hemofarm fondacije

Hemofarm fondacija uručila je ugovore o stipendiranju najboljim studentima državnih fakulteta i na događaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od poslednje generacije stipendista...

Saznajte više