srpskiSr

Odaberite jezik

Hemofarm i grad Šabac u akciji ozelenjavanja Sava parka

Hemofarm i grad Šabac u akciji ozelenjavanja Sava parka

Zaposleni u Hemofarmu i Hemofarm Fondaciji zajedno sa šabačkim učenicima i glumcima serije „Senke nad Balkanom“ posadili su 100 stabala drveća u ekološkoj akciji „Novembar, mesec drveća“ na prostoru Starog grada, a budućeg Sava parka u Šapcu. Ova akcija je rezultat inicijative lokalne samouprave, a ove godine podršku je pružila i ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini.

Pune dve godine Šabac sprovodi akciju u okviru koje novembar predstavlja mesec ekologije sa ciljem unapređenja ekoloških standarda u gradu koji ima 4m² zelenila po glavi stanovnika, skoro šest puta manje od evropskog proseka. Zelenoj akciji pridružili su se glumci serije “Senke nad Balkanom“ Marija Bergam, Andrija Kuzmanović, Iva Kevra i Milica Gojković, kao i učenici Osnovne škole „Nata Jeličić“.

„Hemofarm živi i diše vazduh ovog grada. Mi smo kompanija koja posluje u ovom gradu i zapošljava žitelje ovog grada. Nama je stalo da Šabac bude zdrava eko-sredina koja svojim građanima obezbeđuje kvalitetne uslove za život. Kao poslodavac mi smo učinili sve da ova kompanija radi po najsavremenijim standardima, koristeći modernu tehnologiju i ne ugrožavajući životnu sredinu ovog grada. Slobodno mogu reći da kad je reč o poslovnom kompleksu Hemofarma u Šapcu, on predstavlja vazdušnu banju u punom smislu te reči: naše postrojenje za prečišćavanje voda je kompletno završeno i odlično funkcioniše, pogoni su energetski efikasni, rad kotlarnice je na najvišem nivou“, rekao je tokom akcije sadnje drveća Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je veoma ponosan na činjenicu da je mesec novembar u Šapcu postao mesec drveća. “Od početka akcije grad je postao bogatiji za 2000 sadnica, verujemo da ćemo krajem ovog meseca kada sumiramo rezultate imati i veći broj sadnica koje će stvoriti nova pluća Šapca za generacije koje dolaze. Našu ekološki orjentisanu svest najbolje predstavlja projekat “Savapark”, kojim će Šabac dobiti zeleni pojas uz reku sa rekreativnim i kulturnim sadržajima na površini od 300 hektara”.

Glumac Andrija Kuzmanović je rekao da mu je uvek drago kad ima mogućnost da podrži pozitivne akcije koje pokreću i inspirišu ljude na promenu. „Ni loš dan, kiša i hladnoća koje su nas danas okružile, ne treba da nas ometaju u činjenju dobrih dela“.

Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Nagrada KAKTUS za kampanju "Najvažniji poziv u životu"

Fondacija Hemofarm i agencija Saatchi & Saatchi osvojili su nagradu u kategoriji Pojedinačni radovi - BTL za kampanju “Najvažniji poziv u životu” na Festivalu integrisanih komunikacija – KAKTUS.

Saznajte više

Studijska poseta proizvodnji, hemijskoj i mikrobiološkoj laboratoriji u Vršcu

Stipendisti i učesnici prvog ciklusa Mentorskog programa Hemofarm fondacije organizovano su posetili pogon proizvodnje, hemijsku i mikrobiološku laboratoriju Hemofarma AD u Vršcu.

Saznajte više

VEĆI BROJ DONORA U SRBIJI, ČEKA SE USVAJANJE ZAKONA

2017. godina ostaće ubeležena kao godina u kojoj je Srbija zabeležila najveći pomak u transplantaciji organa...

Saznajte više