srpskiSr

Odaberite jezik

Značajna donacija Prihvatilištu u Kumodraškoj

Značajna donacija Prihvatilištu u Kumodraškoj

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, koje trenutno radi i preko predviđenog kapaciteta, dobilo je 1230 kg sredstava za ličnu higijenu i čišćenje prostorija. Sredstva su na inicijativu Hemofarm Fondacije tokom dvonedeljne akcije sakupili zaposleni kompanije Hemofarm u Beogradu, Vršcu, Šapcu, Dubovcu, Starim Banovcima, Novom Sadu i Kragujevcu.

“S obzirom da se radi o specifičnoj kategoriji korisnika koji dolaze u higijenski zapuštenom stanju, uvek su nam neophodna dodatna higijenska sredstva. Drago nam je da su zaposleni iz Hemofarma uvideli probleme sa kojima se susrećemo u radu, i obezbedili nam značajnu i vrednu donaciju higijenskih sredstava. To će nam svakako omogućiti kvalitetnije održavanje higijene kako samih korisnika, tako i prostora u kome borave. Nadamo se da će se saradnja nastaviti i da će u narednoj godini biti još lepih zajedničkih akcija”, izjavila je v.d. direktorka prihvatilišta Nevenka Nikić Simatković.

Prihvatilište za odrasla i stara lica je urgentna i operativna ustanova u oblasti socijalne zaštite. U njoj utočište svakog dana nađu punoletni građani koji su bez sredstava za život, ugroženog zdravlja i često bez ličnih dokumenata, a deo korisnika su i prognana lica sa Kosova i Metohije. Prihvatilište radi danonoćno i u njemu trenutno boravi 137 korisnika, dok je kapacitet Ustanove 104 kreveta. Budući da je većina korisnika iz kategorije beskućnika, skitnica i prosjaka Hemofarm Fondacija je donacijom sredstava za ličnu higijenu i čišćenje prostorija odgovorila na najurgentnije potrebe Prihvatilišta.

Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Nova kampanja Hemofarm fondacije „Ne dozvoli da pukne“

Hemofarm fondacija započela je kampanju “Ne dozvoli da pukne” koja za cilj ima podizanje zdravstvene kulture i podsticanje ljudi na redovne kontrole krvnog pritiska.

Saznajte više

Uspeh se otključava rečima

Zašto je toliko važna dobra komunikacija? O tome kao i o različitim alatima i tehnikama za unapređenje komunikacionih veština, stipendistima Fondacije Hemofarm i njihovim mentorima, govorila je Sanda ...

Saznajte više

Hemofarm fondacija proglašena najboljom u 2017.

Magazin Diplomacy &Commerce dodelio je godišnje nagrade zaslužnim kompanijama i pojedincima u osam kategorija i tom prilikom Hemofarm fondacija proglašena je za fondaciju godine.

Saznajte više