srpskiSr

Odaberite jezik

Počeo drugi ciklus Mentorskog programa Fondacije Hemofarm

Počeo drugi ciklus Mentorskog programa Fondacije Hemofarm

Predavanje generalnog direktora kompanije Hemofarm Ronalda Seeligera označilo je početak druge godine Mentorskog programa koji sprovodi Fondacija Hemofarm. Ovo je bila i prilika da se polaznici programa upoznaju sa svojim mentorima koji će ih voditi kroz skoro jednogodišnji program organizovan za najbolje studente medicine, farmacije i tehnoloških fakulteta.

„Zadovoljstvo mi je što otvaram drugi ciklus Mentorskog programa kao najbolju potvrdu našeg pionirskog rada prošle godine kada smo započeli seriju predavanja za mlade. Budući da dolazim iz sistema koji je podrazumevao dualno obrazovanje, imao sam priliku da se uverim koliko je važna uloga mentora u sagledavanju sopstvenih potencijala. Moja poruka mladima je da pametno iskoriste vreme i znanje mentora, da budu radoznali, ali i da izazivaju sebe,“ poručio je u uvodnom obraćanju stipendistima Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma.

Cilj programa je jačanje kapaciteta mladih, budućih naučnika, farmaceutskih i medicinskih radnika i stručnjaka da stečena znanja i iskustvo nastave da primenjuju u Srbiji. Kroz Mentorski program Fondacija Hemofarm potvrđuje svoju društvenu odgovornost i opredeljenost da pomogne mladima u ličnom i profesionalnom razvoju i stvaranju čvršćih veza sa Fondacijom.

„Mentorski program Fondacije Hemofarm spaja najbolje – naše predavače i studente oko tema koje su, da se izrazim rečnikom mladih - top teme u svetu danas. Ovaj program je najbolji podsticaj i ohrabrenje na njihovom putu profesionalnog razvoja, jer im daje konkretna znanja i veštine primenjive u raznim vrstama profesionalnog okruženja. Budući da stipendisti imaju prednost prilikom zapošljavanja, kompanija ulaganjem u mlade, ulaže i u sopstveni razvoj – svesna da su na taj način najbolji u našim redovima“, istakla je Suzana Đorđević, direktorka Fondacije Hemofarm.

Program traje do decembra 2018. godine i obuhvata individualni rad mentora i mentija kao i ciklus predavanja i treninga koje vode predavači – eksperti unutar kompanije od koji su neki i sami bili stipendisti, ali i gostujući predavači.

Podeli sa prijateljima

Ostale Vesti

Svečano uručene nagrade agencije Brodoto

Kampanja „Najvažniji poziv u životu“ Hemofarm fondacije proglašena je za najbolju neprofitnu društveno korisnu kampanju u 2017. na konkursu koji u Srbiji prvi put organizuje agencija Brodoto...

Saznajte više

Značajna donacija Prihvatilištu u Kumodraškoj

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici, koje trenutno radi i preko predviđenog kapaciteta, dobilo je 1230 kg sredstava za ličnu higijenu i čišćenje prostorija...

Saznajte više

Svečano uručene stipendije Hemofarm fondacije

Hemofarm fondacija uručila je ugovore o stipendiranju najboljim studentima državnih fakulteta i na događaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od poslednje generacije stipendista...

Saznajte više