Blog / / Liderstvo u 21. stoljeću
28/05/2020
Liderstvo u 21. stoljeću
Vesna Jungić direktorka klastera nabavke Hemofarm AD
Liderstvo u 21. stoljeću
“When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves.”
V. Frankl


Nakon iskustva krize izazvane pandemijom Covid19, svijet više neće biti isti. 2020-tu ćemo zapamtiti kao godinu promjena. Svijet se neće vratiti na staro “normalno” nego na “novo normalno”. To nije naš odabir, nismo to htjeli, i ne možemo to ni promijeniti. Ali zato možemo odabrati stav koji ćemo zauzeti prema novonastaloj situaciji. Možemo odabrati kako ćemo reagirati, koje ćemo aktivnosti poduzeti i preuzeti odgovornost za njih.

Od lidera se danas, više nego ikad, očekuje umijeće kreiranja inspirativne vizije budućnosti za naše timove, nove vizije koja će motivirati članove timova da doprinesu uspješnosti poslovanja u novim uvjetima, svatko na svoj najbolji način.

Želimo naći odgovore na pitanja kako uspješno provesti naše timove kroz promjene i kako odgovoriti na nove izazove agilno i učinkovito.

U doba kad ne dolazimo u kontakt jedni sa drugima fizički, nego organiziramo virtualne sastanke, razvijamo nove liderske vještine. Posebnu pažnju posvećujemo dijeljenju pravovremenih informacija, da svaki član tima dobije sve relevantne informacije potrebne za rad. Svjesni smo važnosti komunikacije, posebno u ovim otežanim uvjetima i trudimo se održati učestalost i intenzitet kao u normalnim uvjetima. Ljudima nedostaje bliskost fizičke komunikacije, pa na našim virtualnim sastancima odvajamo dio vremena za razmjenu iskustava o temama koje nam zadaju poteškoće i načinu na koji se nosimo sa svakodnevnim izazovima.

Važna nam je tema kako uspješno integrirati sve što je bilo dobro, a što smo naučili tokom ove krize u naše buduće poslovanje. Zajednički tražimo kreativna rješenja kao odgovor na nove zahtjeve, kako ćemo usvojiti drugačije navike, održati komunikaciju i ostvariti naše ciljeve. Članovi naših timova preuzimaju odgovornost za ostvarenje dogovorenih aktivnosti, onih koje ćemo nastaviti raditi, onih koje ćemo prestati raditi, kao i novih aktivnosti koje ćemo ubuduće raditi.

Pored brige za članove svojih timova, na sastancima lidera koji vode svoje timove redovito dijelimo iskustva i informacije, međusobno se podržavamo, i tako pazimo na održavanje vlastitog mentalnog zdravlja. Meni je posebno važno da posvetim pažnju trenucima druženja sa obitelji i meni bliskim osobama, da međusobno što kvalitetnije komuniciramo i pomažemo si proći kroz stresno razdoblje.

Pitam se zašto se sve to dešava i kakvog sve to ima smisla? Jedna od značanijih osobina lidera je da uvijek imaju jasne ciljeve i dobar osjećaj za smisao. Prema Viktoru Franklu, naša je životna zadaća da otkrivamo smisao svake pojedine specifične situacije. Postoji li neki univerzalni smisao za sve nas? Frankl je to usporedio sa postavljanjem pitanja vrhunskom igraču šaha: “Koji je najbolji šahovski potez?” Ne postoji “najbolji potez”, osim onog koji je najbolji u kontekstu određene situacije u određenoj igri.

Tako i mi, lideri današnjice, poput šahista, svi tražimo svoje “najbolje poteze” koji bi pružili kreativni odgovor za inspiraciju našim timovima, u ovom promjenjivom i neizvjesnom svijetu 21. stoljeća.
AUTOR TEKSTA
Vesna Jungić
direktorka klastera nabavke Hemofarm AD