PROGRAM ZA KULTURUHemofarm fondacija ulaže u programe kulture i umetnosti od svog osnivanja u cilju unapeđenja ove oblasti jer ona uz oblast zdravlja i obrazovanja predstavlja stub razvoja savremenog društva. Do danas smo podržali različite kulturne ustanove i manifestacije među kojima su Beogradski festival igre, Mikser festival, pozorište Boško Buha, Beogradska filharmonija kao i mnoge druge koje imaju za cilj održivu promenu postojećeg kulturnog obrazca, koje prate savremene trendove u ovoj oblasti i žele da kulturu i umetnost približe široj javnosti.
FILM ŠAVOVI
Podržali smo i ekranizaciju filma “Šavovi”, reditelja Miroslava Terzića, koji govori o upornosti i hrabrosti jedne žene, majke, koja se bori da razotkrije pravu istinu o sudbini svog sina za koga sumnja da je pre dvadeset godina otet u porodilištu. Film “Šavovi” imao je svetsku premijeru na Filmskom festivalu u Berlinu gde je osvojio dve nagrade - u programu "Panorama" - nagradu Europa Cinemas Label za najbolji evropski film i nagradu publike, a domaćoj publici je premijerno prikazan u okviru FEST-a.
PROČITAJ VIŠE
PREDSTAVA KADA JE NIČE PLAKAO
Podržali smo i predstavu “Kad je Niče plakao” u želji da ukažemo na važnost prevencije i očuvanja mentalnog zdravlja. Premijera predstave “Kad je Niče plakao”, po romanu Irvina D. Jaloma, jednog od najčitanijih savremenih svetskih pisaca održana je 14. februara, u UK Vuk Stefanović Karadžić.
PROČITAJ VIŠE
16. BEOGRADSKI FESTIVAL IGRE
U 2019. godini podržali smo Beogradski festival igre koji je postao prestižna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove i ispisuju istoriju igre, mesto gde se otkrivaju nove produkcije, i sa podjednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori.
PROČITAJ VIŠE