Mentorski program
„Šta sve treba da znaš kada apliciraš za prvi posao?“ bila je tema drugog online predavanja u okviru Mentorskog programa “Možeš i ti” koje su održale kolege iz sektora Ljudskih resursa kompanije Hemofarm AD. O tome kako napisati CV i motivaciono pismo koji vas izdvajaju od drugih, kako se pripremiti za razgovor za posao i ostaviti dobar utisak govorile su Lana Stamenković, supervizor za selekciju i regrutaciju, Đurđica Ponjavić, specijalista za employer branding i Nikolina Brkljač HR regruter u kompaniji Hemofarm AD. Poruka predavača stipendistima Hemofarm fondacije bila je da budu svoji, autentični i iskreni, ubedljivi u tome zašto su baš oni kandidati koji treba da dobiju posao.
PROČITAJ VIŠE
Tokom pandemije koronavirusa aktivnosti u okviru Mentorskog programa Hemofarm fondacije "Možeš i ti" realiziovane su online. Prvo online predavanje na temu "Efektivna komunikacija" realizovali su Katarina Arambašić-Pivić, PR menadžer, i Dalibor Radić, menadžer za interne komunikacije kompanije Hemofarm AD. Uspešna komunikacija izdvojiće vas od vaših kolega, pomoći će vam da budete izvrsni u poslu, prepoznati po svojim dostignućima i konkurentni na tržištu rada. „Efektivna komunikacija je nešto što učite, a ne nešto sa čime se rađate“, bila je jedna od poruka naših predavača.
PROČITAJ VIŠE
Jesenji ciklus Mentorskog programa Hemofarm fondacije nastavljen je predavanjem prof. dr Nikolaosa Dimitriadisa, regionalnog direktora Siti koledža Međunarodnog fakulteta Univerziteta Šefild za zapadni Balkan na temu „Mozak lidera“. „Poslednjih 30 godina naše razumevanje mozga drastično se proširilo zahvaljujući neuro-tehnologiji. Najzad smo prihvatili činjenicu da je ovaj složeni i čudesni organ u našoj lobanji odgovoran za naša najbolja i najgora ponašanja. Liderstvo nije izuzetak.“, rekao je prof. Dimitriadis pred punom salom mentora i mentija generacije 2018/2019.
PROČITAJ VIŠE
Prof. dr Đorđija Petkoski, predavač i viši saradnik na Wharton poslovnoj školi Univerziteta u Pensilvaniji i konsultant i savetnik Svetske banke, svojim predavanjem na temu "Etika i društvena odgovornost" podstakao je stipendiste Hemofarm fondacije i njihove mentore da budu proaktivni, preuzmu odgovornost za razvoj svoje karijere i uticaj koji kroz svoj profesionalni angažman mogu da ostvare na lokalnom ali i globalnom nivou/okruženju.
PROČITAJ VIŠE
O tome kako da efektno formulišemo svoje ideje, kako da se pripremimo za nastup, govorimo i krećemo, kako da prevaziđemo tremu i odgovorimo na druge nepredvidive situacije, u okviru Mentorskog programa “Možeš i ti” stipendistima Hemofarm fondacije i njihovim mentorima govorio je Relja Dereta, konsultant i trener prezentacijskih i komunikacijskih veština, instruktor argentinskog tanga i osnivač i direktor firme Epic Assistants.
PROČITAJ VIŠE
Radionica “Zašto baš Ti – šta te izdvaja od drugih kandidata?“ bila je namenjena mladima koji se po prvi put susreću sa izazovima savremenog tržišta rada. Imajući u vidu dinamične promene na tržištu kao i veliku fluktuaciju profesionalaca u kompanijama, predstavnici H.art Development centra i HR sektora kompanije Hemofarm AD, stipendistima i učesnicima Mentorskog programa Hemofarm fondacije dali su smernice i korisne savete kako se spremiti za dinamično tržište rada, kako napisati dobar CV i motivaciono pismo koje privlači pažnju, šta je važno istaći tokom razgovora za željenu poziciju.
PROČITAJ VIŠE
Mentorski program Hemofarm fondacije “Možeš i ti” stipendistima daje mogućnost da od renomiranih stručnjaka dobiju direktne odgovore koji će im pomoći u oblikovanju svoje buduće karijere. Treći ciklus Mentorskog programa “Možeš i ti“ počeo je upoznavanjem nove generacije mentora i mentija i intervjuom Ronalda Zeligera, generalnog direktora Hemofarm grupe koji je govorio o svom ličnom i profesionalnom razvoju.
PROČITAJ VIŠE
Svet menjaju mladi koji su spremni na celoživotno učenje, posvećen rad i koji su svesni da su oni ti u čijim je rukama bolje sutra. Ponosni smo što su baš takvi mladi bili naši stipendisti 2017/2018. Pogledajte skraćenu video verziju svih predavanja koja su obeležila Mentorski program 2018. godine.
PROČITAJ VIŠE