Vesti
Festival BASSPASSION u misiji "Najvažniji poziv"
Posetioci festivala kontrabasa BASS PASSION vol.2 koji je za vikend održan na Kolarcu, osim dobre muzike čuli su i šta je NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU! Hemofarm Fondacija kao prijatelj ovogodišnje manifestacije dala je festivalu humanitarni karakter kampanjom za promociju doniranja i transplantacije organa koju već dve godine sprovodi kao partner Ministarstva zdravlja.

Ljubitelji kontrabasa osim izvođenja virtuoza na ovom gudačkom instrumentu imali su priliku i da potpišu donorske kartice i informišu se o potrebi donošenja novog Zakona o transplantaciji organa u cilju smanjenja liste čekanja ljudi na nov organ. Trenutno se na ovoj listi nalazi oko 1000 građana koji čekaju taj najvažniji poziv u životu za novo srce, jetru ili bubreg.

Kampanju NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU!, podržali su u proteklom periodu i Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, najviši predstavnici Grada Beograda, Nemačko-srpska privredna komora, ali u koju se iz dana u dan  uključuje i sve veći broj ličnosti iz političkog, kulturnog i javnog života. I verske zajednice u Srbiji podržavaju donorstvo kao najviši čin humanosti.

BASS PASSION vol. 2 predstavlja kontrabas kao nezaobilazni instrument u različitim žanrosvkim i instrumentalnim formacijama ali i kao sve izražajniji solistički instrument. Takođe, predstavlja izvođače na kontrabasu koji su ujedno i vrhunski muzički autori.

Uz master klasove za mlade profesionalce, u dva festivalska dana beogradskoj publici će se prestaviti Nenad Vasilić (subota 17.9. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine), Ljubinko Lazić (nedelja 18.9. u 11h u Velikoj dvorani) i Reno garsija Fons, jedan od najznačajnijih autora na ovom instrumentu. Uz Fonsa nastupiće i slavni flamenko pijansita Dorantes (nedelja, 18. septembar, Velika dvorana Kolarčeve zadužbine).