Vesti / Orange bike ride 2018
23/06/2018
Orange bike ride 2018
Orange bike ride 2018
U masovnoj biciklističkoj trci „Beograd Velograd 2018 Orange Bike Ride“ koja je ove godine u okviru festivala biciklizma održana 23. juna, učestvovalo je više od pet stotina ljudi, a poruka koju su nosili bila je jedinstvena – bicikl je zdravo, ekonomično i ekološki najprihvatljivije rešenje za saobraćaj u gradu. Ovoj trci koju su organizovali udruženje "Beograd Velograd" i ambasada Holandije, priključili su se i zaposleni u Hemofarmu i Hemofarm fondaciji.

Pod sloganom „Keep going. Bike for Health“ u trci su učestvovali zaposleni u kompaniji Aleksandra Đukić, saradnik tima za planiranje prodaje iz Vršca, Dragana Stupar, tehničar Odeljenja stabilnosti kontrole kvaliteta iz Vršca, Danijela Todorović, tehničar Odeljenja stabilnosti kontrole kvaliteta Vršac, Marija Pucarević, stručni saradnik Odeljenja stabilnosti kontrole kvaliteta Vršac, Saša Maričić, samostalni stručni saradnik Odeljenja transfera proizvoda Vršac, Stevan Stevanović, komercijalno stručni saradnik Velexfarma iz Beograda, kao i zaposleni u Hemofarm fondaciji - projektni menadžer Milena Rajković i direktorka Suzana Đorđević. Svi oni su uspešno stigli do cilja i stali „rame uz rame“ sa ozbiljnim rekreativcima - Danijelom Todorović i Sašom Maričićem koji su pre dve godine na biciklu prešli put dug čak 1400 km od Bad Vilbela, sedišta Štade u Nemačkoj, do Vršca, a u znak podrške kampanji „Najvažniji poziv u životu“ i promocije transplantacije i doniranja organa kao najhumanijeg čina.

„Beograd Velograd“ je međunarodni biciklistički festival koji se peti put održava u želji da utiče na podizanje nivoa bezbednosti, smanjenje nivoa buke i zagađenja u gradu. Najbolji, najjednostavniji i najjeftiniji način za ostvarivanje ovih ciljeva upravo je korišćenje bicikla kao prevoznog sredstva.
AUTOR TEKSTA