Vesti / Bolja oprema za bolje zdravlje
02/10/2018
Bolja oprema za bolje zdravlje
Bolja oprema za bolje zdravlje
Hemofarm fondacija u okviru “Projekta pomoći domovima zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH” uručila je medicinsku opremu Domu zdravlja u Ključu.

Reč je o opremanju laboratorije sa dve centrifuge, mikroskopom, aparatom za sedimentaciju eritrocita, kao i neophodnom opremom za fizijatriju.

„Činjenica je da su sredstva kojima se finansiraju male zdravstvene ustanove ograničena. Zato bih želela naglasiti važnost ove donacije, jer je upravo Hemofarm fondacija uvidela potrebu pomoći malim zdravstvenim ustanovama, a mi lečimo 16 000 stanovnika. U fazi smo završetka opremanja laboratorije i ova donacija je kruna toga. Donacija je možda još značajnija, jer usluge naše laboratorije neće koristiti samo stanovnici Ključa već i okolnih opština poput Ribnika, Sanskog Mosta, B. Petrovca i Drvara“, rekla je direktorka DZ Ključ Sabina Kadrić - Hadžić.

Direktorka Hemofarm fondacije, Suzana Đorđević naglasila je da ova fondacija prvi put sprovodi ovakav projekat u BiH.

“Veoma smo ponosni na ovaj projekat, jer smo decenijama unazad posvećeni brizi o zdravlju ljudi i unapređenju usluga zdravstvenog sistema u cilju obezbeđivanja jednake zdravstvene zaštite za sve. Danas smo u Ključu, u opštini koja spada u izrazito nerazvijene, ali se to po kadru ove ustanove ne bi moglo zaključiti. Rad lekara i odnos prema pacijentima u ovoj ustanovi su na izuzetno visokom nivou, a uz pomoć nove opreme koju smo donirali, njihov rad će biti još kvalitetniji, a usluge laboratorije bliže pacijentima. Na kraju dana, ne postoji bolji osećaj od znanja da ste pomogli nekome, a mi smo tu da pomognemo i to radimo svim srcem obezbeđujući preduslove za što kvalitetniji rad”, rekla je Đorđevićeva.

Hemofarm fondacija započela je „Projekat pomoći opremanja domova zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u BiH“ u okviru kojeg je obezbedila 21.500 evra za nabavku neophodne medicinske opreme za zdravstvene ustanove u opštinama Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ.
AUTOR TEKSTA