Vesti / Vi možete i vi ste u obavezi da pravite promene
04/10/2018
Vi možete i vi ste u obavezi da pravite promene
Vi možete i vi ste u obavezi da pravite promene
Vest da je stipendistkinja i učesnica Mentorskog programa Hemofarm fondacije, Iva Miljković, nekoliko dana nakon diplomiranja postala naša koleginica, koja će svoj profesionalni put započeti u službi kontrole kvaliteta u Vršcu obeležila je susret mentorskih parova i generalnog direktora Hemofarm AD, Ronalda Seeligera.

Ne uspevajući da sakrije uzbuđenje zbog zaposlenja u Hemofarmu, Iva je rekla da svaki student sanja da se odmah nakon završetka studija zaposli i radi ono što će ga činiti srećnim. “Kada sam saznala da sam dobila posao u Hemofarmu toliko sam bila iznenađena i srećna da sam pomislila kako se svaki trud zaista isplati i da treba verovati u sebe. Moj život se sada mnogo menja, ali svaku promenu sa nestrpljenjem iščekujem i radujem joj se. Ovaj uspeh, takođe, predstavlja proizvod jedne divne saradnje koju sam ostvarila sa svojom mentorkom Tatjanom Milosavljević koja će se nastaviti i u budućnosti”, rekla je Iva Miljković.

Susret mentora i mentija obeležila je živa diskusija sa generalnim direktorom Ronalom Seeligerom koji se interesovao za rad mentorskih parova, izazove i postignuća, nakon čega se govorilo o tome kako se pripremiti za izlazak na tržište rada i uspešno odgovoriti na potrebe savremenog poslodavca. Deleći svoje bogato profesionalno iskustvo, generalni direktor Ronald Seeliger motivisao je stipendiste da budu istrajni, da se samoprocenjuju i streme stalnom unapređenju znanja i veština i poručio: “Vi možete, i vi ste u obavezi da pravite promene”.

Rukovodilac službe za mikrobiološka ispitivanja i mentorka Ive Miljković, Tatjana Milosavljević je rekla da joj je Mentorski program pružio priliku za upoznavanje divnih mladih ljudi od kojih su neki verovatno i buduće kolege i dodala da je „podrška mentijima itekako potrebna jer se od novozaposlenih očekuje dosta, a oni realno nemaju prilike da se razvijaju u oblastima koje su, pored stručnosti, itekako važne za rad u jednom sistemu poput Hemofarma. Ona je istakla i da je za nju program bio izazov, ali uz izuzetnog mentija, Ivu sa kojom je radila je sve bilo prilično opušteno a opet usmereno ka cilju koji su postavile i ostvarile. Tatjana Milosavljević kaže i da su joj znanja pružena tokom predavanja i radionica bila raznovrsna, izuzetno interesantna i korisna.

O samom programu nešto više je govorila i mentorka i rukovodilac službe sistema kvaliteta Biljana Francuski koja je rekla da su benefiti ovog programa neprocenjivi za mentije, koji tako dobijaju jedinstvenu priliku da sarađuju sa mentorima, upoznaju i druge sjajne ljude iz Hemofarma, prepoznaju pravac karijere u kojem bi voleli da se razvijaju i motivišu se za budući rad. Ona je naglasila benefite ovog programa i za mentore i za Hemofarm navodeći da će se ulaganje u mlade i školovane ljude višestruko isplatiti “bilo da oni postanu deo Hemofarma kao naše kolege, bilo da duh koji smo im preneli ponesu u druge institucije i firme.” Biljana Francuski je, na kraju, istakla svoju podršku programu i zahvalila se na prilici da bude mentor naglasivši da ovakvi programi nisu postojali u vreme dok je ona bila student jer je, kaže, sigurna da bi joj ovakva prilika bila značajna pomoć za ulazak u poslovni svet.
AUTOR TEKSTA