Vesti / Silver drum nagrada za kampanju “Ne dozvoli da pukne”
20/10/2018
Silver drum nagrada za kampanju “Ne dozvoli da pukne”
Silver drum nagrada za kampanju “Ne dozvoli da pukne”
Kampanja Hemofarm fondacije za prevenciju povišenog krvnog pritiska “Ne dozvoli da pukne”' nagrađena je Silver Drum nagradom u kategoriji OOH na 25. međunarodnom festivalu Golden Drum, održanom ove godine u Portorožu (Slovenija).

Golden Drum predstavlja najznačajniji festival kreativnosti i advertajzinga u centralno-istočnoj Evropi, na koji je ove godine prijavljeno više od 1000 radova, uključujući i kreativna rešenja iz Italije i Španije. Kampanju za prevenciju povišenog krvnog pritiska koja je nagrađena na ovogodišnjem festivalu, Hemofarm fondacija realizovala je uz podršku agencije New Moment.

Imajući u vidu da je visoki krvni pritisak najmasovnija bolest današnjice, a da u Srbiji svaki drugi stanovnik boluje od povišenog krvnog pritiska, Hemofarm fondacija sprovela je ove godine nacionalnu kampanju „Ne dozvoli da pukne“ upravo u cilju podizanja zdravstvene kulture i podsticanja građana na redovne kontrole krvnog pritiska.

„Nagrada koju smo osvojili na ovom 25. festivalu za Hemofarm fondaciju dolazi u vrlo simboličnom trenutku kada i ona slavi 25. rođendan. Nama je bilo važno da upravo u godini jubileja uradimo nešto značajno za naše građane. Ako smo ovom edukativnom kampanjom o važnosti prevencije visokog krvnog pritiska i jedan život sačuvali, najveća je nagrada za nas“, ističe Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije.

U okviru kampanje „Ne dozvoli da pukne“, Hemofarm fondacija uz podršku Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, pokrenula je i inicijativu da u Srbiji bude ustanovljen Nacionalni dan borbe protiv visokog krvnog pritiska. U cilju ukazivanja na važnost prevencije i pravilnog lečenja ove podmukle bolesti, tokom kampanje građani su imali priliku da besplatno izmere svoj krvni pritisak na lokacijama širom zemlje, a Hemofarm fondacija je donirala 300 aparata za merenje krvnog pritiska 81 zdravstvenoj ustanovi u Srbiji.

AUTOR TEKSTA