Vesti
Počeo treći ciklus Mentorskog programa
Treći ciklus Mentorskog programa Hemofarm fondacije “Možeš i ti“ počeo je upoznavanjem mentora i mentija i intervjuom Ronalda Zeligera, generalnog direktora Hemofarm grupe koji je govorio o svom ličnom i profesionalnom razvoju.

Tokom razgovora koji je vodila direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević, Ronald Zeliger je citirajući misao Ričarda Brensona, jednog od najvećih filantropa današnjice i osnivača Virgin grupe rekao da „ako vam neko ponudi neverovatnu priliku a vi niste sigurni da to možete da uradite – recite da, a onda kasnije naučite kako to da radite“ i poručio mentijima da „sve u životu ipak zavisi od nas“.

Mentorski program Hemofarm fondacija će se i ove godine odvijati kroz samostalni rad mentorskih parova, otvorena predavanja, treninge, „speed-dating“ sesije i radionice, sa ciljem unapređenja opštih i stručnih znanja i veština neophodnih za dalji lični i profesionalni razvoj mladih. Mentori na programu su eksperti kompanije Hemofarm od kojih su mnogi i sami bili stipendisti fondacije i kroz taj program dobili svoju šansu za rad u kompaniji.

Predavači na Mentorskom programu su, osim eksperata kompanije Hemofarm, domaći i inostrani predavači, eksperti iz različitih oblasti koji će podeliti svoja znanja sa polaznicima iz oblasti društveno-odgovornog načina poslovanja, komunikacije i javnog nastupa, pripreme za tržište rada, savremene medicinske prakse.

Hemofarm fondacija je od 2019. godine uvela novinu u Program za obrazovanje tako da osim programa stipendija, mentorskog programa, startuje i Internship program letnje prakse koji će se odvijati u Srbiji i Nemačkoj. Za kraj godine, planirano je i prvo okupljanje alumnista Hemofarm fondacije.