Vesti / Treća tribina “Na kafi sa psihologom”: Karijera vs. porodica
15/04/2019
Treća tribina “Na kafi sa psihologom”: Karijera vs. porodica
Treća tribina “Na kafi sa psihologom”: Karijera vs. porodica
Posle dve uspešno održane tribine iz oblasti mentalnog zdravlja na temu depresije i stresa na poslu, treći u nizu lekovitih razgovora u okviru projekta „NA KAFI SA PSIHOLOGOM“ biće posvećen balansiranju između karijere i porodice i prevazilaženju stereotipa koji ih prate. Hemofarm fondacija poziva sve zainteresovane da se i ove srede 17. aprila od 18 časova priključe razgovoru sa stručnjacima i javnim ličnostima koje će podeliti svoja iskustva na ovu temu.

O postizanju jedinstva porodica-posao i načinima da se bude uspešan u obe sfere govoriće: Ivana Vukmirica Baćanović, psiholog i psihoterapeut gimnazije “Ruđer Bošković” i dr Ana Martinoli, vanredni profesor na Fakultetu dramskih umetnosti. Svoja iskustva o uspostavljanju ravnoteže između poslovnog i privatnog podeliće i Robert Čoban, direktor Color Press Grupe, a sve to uz posredstvo voditelja sesije Ivane Božović, doktorke i novinarke RTS-a.

Uz činjenicu da su ljudi gotovo uvek onlajn i dostupni, da stalno odgovaraju na elektronsku poštu i nose kompjutere kući, stiče se utisak da dosadašnji načini prevazilaženja konflikta porodica-posao ili posao-porodica postaju preplavljeni problematikom rada uopšte i očekivanjima društvene zajednice. Gde je granica na kojoj se posao završava, a počinje porodica ili ove dve sfere treba i mogu da idu paralelno, neka su od pitanja na koje će stručnjaci pokušati da daju odgovor ali i da razveju stereotipe koji su vezani za starosnu dob kada društvo očekuje da zasnujete porodicu i gradite uspešnu karijeru. Nakon razgovora, publika će biti u prilici da postavlja pitanja.

Projekat „NA KAFI SA PSIHOLOGOM”, Hemofarm fondacija realizuje u partnerstvu sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komunom Dorćol Platz. U okviru dvomesečnog projekta, priznati stručnjaci i poznate ličnosti svake srede nastaviće da razgovaraju o aktuelnim temama poput razvoda, zavisnosti, ali i pitanjima kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja. Teme o kojima će se razgovarati dodatno su obrađene i kroz blogove stručnjaka – psihologa i psihoterapeuta, koje su dostupne na veb-sajtu Hemofarm fondacije, dok je snimak dosadašnjih radionica dostupan na youtube kanalu fondacije.
AUTOR TEKSTA