Vesti / Osma tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom”
29/05/2019
Osma tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom”
Osma tribina Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom”

Tema: Kako ograničiti deci upotrebu elektronskih uređaja?

29. maj od 18 do 20 sati, Dorćol Platz, Dobračina 59b


Poslednja tribina Hemofarm fondacije u okviru projekta „Na kafi sa psihologom” donosi razgovor na temu zavisnosti od interneta i elektronskih uređaja. O tome kako ograničiti deci prekomernu upotrebu savremenih tehnologija, u sredu, 29. maja u Dorćol Platzu, govoriće Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Dobrinka Kuzmanović, psiholog, docent na Fakultetu za medije i komunikacije, Milan Inić Yasserstain, content creator i jedan od najpoznatijih Jutjubera sa ovih prostora, kao i Dragan Ilić, psiholog i novinar.

Nezaustavljivi razvoj savremenih tehnologija sve češće dovodi do preterane upotrebe pametnih telefona, društvenih mreža, ali i igranja video igara. U eri digitalnih tehnologija sve je više mladih koji na globalnoj mreži provode sate i sate, zapostavljajući realan život. Imajući u vidu da su procene Svetske zdravstvene organizacije da će u narednih 5 – 10 godina upravo ova vrsta zavisnosti biti najzastupljenija, pozivamo vas da se i ove srede pridružite „Kafi sa psihologom” na kojoj ćemo razgovarati o načinima kako da zaštitimo našu decu od prekomerne upotrebe elektronskih uređaja, omogućujući im da, uz korisne savete, na zdrav i mudar način koriste sve prednosti koje nam savremene tehnologije donose.

Nakon uspešno realizovanih sedam „Kafa sa psihologom”, ciklus tribina i razgovora sa stručnjacima ove srede se zvanično završava. Hemofarm fondacija je ovaj projekat realizovala u partnerstvu sa Institutom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i Art komunom Dorćol Platz. U okviru dvomesečnog projekta, priznati stručnjaci i poznate ličnosti svake srede razgovarali su o aktuelnim temama poput depresije, stresa na poslu, balansa karijere i porodice, razvoda, zavisnosti, kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja. Teme o kojima se razgovaralo dodatno su obrađene i kroz blogove stručnjaka – psihologa i psihoterapeuta, koje su dostupne na veb-sajtu Hemofarm fondacije, dok je snimak dosadašnjih radionica dostupan i na Youtube kanalu Fondacije.
AUTOR TEKSTA