Vesti
Hemofarm fondacija podržala Nacionalni dan davanja
Srpski filantropski forum, čiji je Hemofarm fondacija član, počeo je novu kampanju za Nacionalni dan davanja za prikupljanje sredstava namenjenih unapređenju osnovnoškolskog obrazovanja pod nazivom “Škola dobrih ljudi.” Sredstva prikupljena na ovaj način biće iskorišćena za opremanje 60 osnovnih škola u 30 gradova širom Srbije inovativnim učilima poput interaktivnih tabli, bee bot robota, ili VR naočara namenjenih obrazovanju dece sa smetnjama u razvoju.

Nacionalni dan davanja, koji je ustanovio Srpski filantropski forum uz podršku Saveta za filantropiju premijerke Vlade Srbije Ane Brnabić, održava se svake godine 9. oktobra, na dan rođenja naučnika i filantropa Mihajla Pupina i ima za cilj promociju kulture davanja kroz pomoć institucijama od društvenog značaja.

Hemofarm fondacija, podržala je Nacionalni dan davanja donirajući sredstva za projekat Bitka za znanje Fonda B92 i njihovu inicijativu “Pčelice” koja za cilj ima nabavku savremenih učila za sve škole u Srbiji za decu sa smetnjama u razvoju. Reč je o robotima u obliku pčele uz pomoć kojih se na kreativan način uče slova, brojevi, predmeti, životinje, matematika, priroda, jezik ili bilo koja druga oblast koju nastavnik osmisli.

Više o Nacionalnom danu davanja, projektima koje možete podržati i načinu kako to možete uraditi saznajte na https://ndd.srpskifilantropskiforum.org.

Nacionalni dan davanja je deo Projekta za unapređenje okvira za davanje koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), podržava Savet za filantropiju kojim predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić, a sprovodi Koalicija za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac. Ostali članovi Koalicije su Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART Kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.