Vesti
Pobednik derbija je život
Prepun uzbuđenja 161. derbi imao je ipak samo jednog pobednika – život. Izlazeći na teren u istim dresovima sa sloganom “I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju”, igrači Partizana i Crvene Zvezde pokazali su da u igri za život nema rivala.

I dok su se na semaforu prikazivali rezultati koji pokazuju da Srbija po broju donora gubi od mnogih zemalja sveta, oficijelni spiker podsetio je i da u našoj zemlji svake godine na transplantaciju organa čeka oko 1000 ljudi, a da mnogi od njih ne dočekaju da im život na taj način bude spašen. A onda je upravo zato, u znak sećanja na sve one koji, na žalost, nisu dočekali transplantaciju organa i novi život, održan minut ćutanja.

Na ovaj način igrači Partizana i Crvene Zvezde pridružili su se kampanji Ministarstva zdravlja i Hemofarm fondacije sa ciljem da što više ljudi nauči značaj transplantacije, prihvati donorstvo kao najhumaniji čin, i tako svojom i odlukom svojih bližnjih spasu mnoge živote.

Od ovog derbija, uz veliki broj najboljih sportista Srbije koji već učestvuju u kampanji promocije donorstva, zahvaljujući podršci Zajednice klubova Super lige Srbije, poruku „I ja sam donor. Jer navijam za Srbiju“prenosiće i fudbaleri svih klubova Super lige Srbije.

Derbi 2019