Vesti
Predstavljeni novi stipendisti Hemofarm fondacije
Tradicionalno na kraju godine, Hemofarm fondacija uručila je ugovore o stipendiranju u 2019/2020. godini najboljim studentima državnih fakulteta i na događaju upriličenom u ovu čast, oprostila se od prethodne generacije stipendista. Program stipendija Hemofarm fondacije traje već 26 godina tokom kojih je ona podržala 3.480 najboljih studenata, a mnogima od njih omogućila i prvo zaposlenje posle studija.

Nova generacija stipendista 2019/2020
Nova generacija stipendista 2019/2020


Na ceremoniji upriličenoj u čast novih stipendista, generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger istakao je da odabrani stipendisti nisu samo ambasadori kompanije i njene fondacije, već struke koju predstavljaju. „Oni su među najboljima u svojim generacijama i čast nam je da možemo da im pomognemo u trenutku kada je podrška često najvažnija – tokom studentskih dana. Bez sumnje, oni će izrasti u sjajne stručnjake i nadam se da će svoje karijere nastaviti da grade u Srbiji“, rekao je generalni direktor Hemofarma.

Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma AD pozdravlja novu generaciju stipendista 2019-2020
Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma AD pozdravlja novu generaciju stipendista 2019/2020


Osim finansijske pomoći, stipendisti Fondacije imaju priliku da u okviru „Mentorskog programa“ sarađuju sa stručnjacima u različitim branšama, kao i da u višemesečnom direktnom radu sa menadžerima u kompaniji Hemofarm dopunjuju svoja znanja. Kao još jedan vid podrške stipendistima, Hemofarm fondacija u saradnji sa drugim institucijama osmislila je i program stručne prakse, u okviru kojeg omogućava sticanje praktičnog znanja i radnog iskustva u Srbiji i Nemačkoj koje je studentima neophodno posebno po završetku školovanja.

Izlozba fotografija sa Internship studijske posete Nemackoj
Izložba fotografija sa Internship studijske posete Nemačkoj


Prema rečima direktorke Hemofarm fondacije Suzane Đorđević, važnost podrške koju ova fondacija pruža mladim stručnjacima ogleda se upravo u mogućnosti da steknu praktična znanja, ali i u prvoj šansi za zaposlenje. „Veliki broj naših stipendista svoje prvo zaposlenje našao je upravo u Hemofarmu, a neki od njih i decenijama kasnije rade u njoj. Tokom tog perioda su i značajno napredovali, pa sada kao direktori i viši menadžeri imaju ulogu mentora sadašnjim stipendistima, što znači da mladima dajemo šansu da uče od najboljih“.

Suzana Djordjevic, direktorka Hemofarm fondacije urucuje zahvalnicu stipendisti Ivanu Nackovu za ucesce u Programu za obrazovanje
Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije uručuje zahvalnicu stipendisti Ivanu Nackovu za učešće u Programu za obrazovanje


Upravo o mogućnostima koje pruža ova stipendija, mladim studentima su govorile i učesnice prethodne generacije programa Hemofarm fondacije. Bivše stipendistkinje Dunja Trifunov i Anđela Postolović sada su zaposlene u Hemofarmu, dok je Marija Vučić predstavila svoja iskustva kao učesnica Programa za obrazovanje Hemofarm fondacije „Možeš i ti“.

Mentori, mentiji, zaposleni u Hemofarm fondaciji sa generalnim direktorom Seeligerom
Mentori, mentiji, zaposleni u Hemofarm fondaciji sa generalnim direktorom Seeligerom